Aktiviteter

Kul på Brevikshalvön

Sedan föreningen bildades 1942 har aktiviteter för barn och familj varit högt prioriterade. Genom dessa aktiviteter har alla, särskilt nyinflyttade, möjlighet att lära känna grannar på ett trevligt och avspänt sätt. Observera att samtliga aktiviteter nedan ordnas på eget initiativ, villaägareföreningen är inte officiell arrangör.

MIDSOMMAR – Traditionsenligt midsommarfirande med spelmansgille och anrika lekar ordnas på Ällmoraängen. Arrangemanget förutsätter frivilliga krafter utanför villaägareföreningens styrelse, kanske är du intresserad av att ordna firandet tillsammans med några av dina grannar? Hör gärna av dig till någon i styrelsen så kan vi ge tips på vad som behöver göras!


Välkommen att fira midsommar på Ällmora äng med oss 2020!

Tillsammans firar vi midsommar den 19 juni 2020 på Ällmora äng.

Kl. 13 klär vi stången och kl. 14 drar Folkdansgillet Kedjan/spelmanslaget igång dansen.
Lekar och tävlingar tar vid kring 15-tiden.


Vi ses på Ällmora äng, grillar korv och förbereder ängen inför midsommar!

Den 17 juni kl. 18 är alla som vill hjälpa till och förbereda Ällmora äng inför midsommar välkomna! Ta gärna med gräsklippare och redskap. Villaägareföreningen bjuder på korv och dryck!


Simskolan

Tyresönäs Villaägareförening bedrivit simskola på Brevikshalvön i över 60 år. Simskolan är i första hand en social aktivitet där barnen lär känna jämnåriga och vi vuxna får en chans att bekanta oss med grannar och andra föräldrar. Vi håller till i Breviksbadet eftersom vattentemperaturen är gynnsammast där. Simskolan bedrivs från klockan 10:00 varje vardag under tre till fyra veckor i juli.

Avslutningen är familjeunderhållning på högsta nivå. Ladda kameran, packa kaffekorgen och bjud med släkt och vänner! Barnen visar upp vad de lärt sig, vi delar ut diplom.

Villaägareföreningen anställer utbildade simlärare för undervisningen. För de äldre barnen kan det erbjudas träning i frisim och fjärilsim. Simlärarna lägger själva upp gruppindelning, tider, övningar, med mera – uppdraget är att tillsammans med barnen ha roligt i och vid vattnet samtidigt som de lär ut grunderna till de olika simsätten. Den undre åldersgränsen är fyra år.

Vill ni vara med så kom till inskrivningen vid Breviksbadet (se hålltiderna på förstasidan). Du som är medlem i Tyresönäs Villaägareförening betalar 500 kronor för första barnet och därefter 300 kronor per barn inom samma familj. För icke medlem kostar det 800 kronor för första barnet och 400 kronor per barn inom samma familj. Självklart kan du bli medlem i samband med att du anmäler dig till simskolan och du betalar då givetvis det lägre priset. Under eftermiddagen anslås gruppindelning och starttider på badplatsens anslagstavla.

För att anmäla dig till årets simskola klicka här.