Simskolan

Välkomna till simskolan i Maren som fokuserar på simkunnighet, bad- och båtvett samt livräddning. Simskolan kommer att hållas av simlärarna Elli och Jasmine och pågår dagligen under tre sammanhängande veckor, från den 1/7 till den 19/7. Anmäl ditt barn (en anmälan per barn) genom att fylla i formuläret. Anmälan är öppen tills alla platser är tagna.

Mer information om kostnad och inbetalning finner ni längst ner på sidan, innan inskickningsknappen.

Anmälan till sommarsimskola 2024







    JaNejVet ej


    Underlätta vår beställning av simmärken genom att skriva in vilka märken ni planerar att ta. Observera att det finns en gräns för hur många märken detta kan vara eftersom det ställer krav på simlärarna då det är många moment att hålla ordning på. Mer information om simmärken finner ni på 'Svensk Simidrotts simmärken'



    Bastuskötsel (t.ex. ved, underhåll av eld, renhållning)Vuxennärvaro (t.ex. vid barnens vistelse i bastun)Kontaktperson mellan simlärare och föräldrarÖvrigt (oplanerade händelser)

    Nivåer simskola

    Nybörjare 4-5år

    För de allra minsta som ska bekanta sig med vattnet genom simskola för första gången, erbjuder vi en nybörjarkurs där lek används flitigt för att skapa en närhet till vattnet och förståelse för att det inte är något farligt. Vi tränar bland annat på att doppa oss och utforskar olika sätt att förflytta oss i vattnet, samt övriga grundläggande simtekniker enligt simningens ABC. Inga förkunskaper krävs för denna grupp, men barnen bör ha en viss mognadsnivå så att de kan lyssna på och följa instruktioner, eftersom vi kommer att vara på en strand där det kan finnas många distraktioner.

    Nybörjare 6år+

    Här önskar vi att deltagarna har en viss vattenvana, men inga andra simkunskaper är nödvändiga. Vi tränar mycket på bentagen i bröst- samt ryggsim och leker en hel del för att fortsätta vår vänskap med vattnet. Vi övar flitigt på simningens ABC* och så småningom testar vi även på armtagen. Här lär vi ut de olika rörelserna i bröstsim och ryggsim och påbörjar så smått att sätta ihop det till fullständiga simtag.

    Mål: 5 m simning utan att nudda botten.

    Fortsättning 1

    En direkt fortsättning på Nybörjargruppen. Vi fortsätter träna arm- och bentag samt simningens ABC*, men lägger nu mer fokus på att få ihop det till simtag som kan ta oss framåt. Först med hjälp av flytstöd och sen utan.

    Förkunskaper: God vattenvana, att man känner till arm- och bentagen i ryggsim respektive bröstsim samt att man kan ta sig fram 5 m på valfritt sätt utan att sätta fötterna i botten.

    Mål: 25 m bröstsim och ryggsim efter hopp från kant eller brygga.

    Fortsättning 2

    Vi fortsätter träna arm- och bentag samt simningens ABC*, men fokuserar på att ta oss framåt en längre sträcka utan vila. Vi tränar ryggsim och prövar på att dyka.

    Förkunskaper: 25 m simning efter hopp från kant eller brygga.

    Mål: 100m simning i magläge respektive 50 m simning i ryggläge. Köttbulledyk.

    Fortsättning 3

    Vi fortsätter träna arm- och bentag i bröstsim respektive ryggsim med målet att nå simkunnighet (200 m). Vi testar även på crawl samt fjärilsim och fortsätter träna dyk- både på längden och djupet.

    Förkunskaper: 100 m valfri simning på mage respektive 50 m i ryggläge. Ha testat på att dyka.

    Mål: Nå nordiska definitionen av simkunnighet, d.v.s. att ta sig upp till ytan efter att ha fallit i vattnet så att huvudet kommer under ytan och sedan simma 200m i sträck på djupt vatten varav 50m på rygg. Dyka.

    Teknik

    För de som redan kan simma fortsätter vi att finslipa tekniken i simsätten bröstsim och ryggsim, samt provar på crawl och fjärilsim genom Teknikplaketterna Brons och Silver. Vi arbetar även mot simmärket Kandidaten med vägledning från våra ledare. När man har klarat detta är man redo att fortsätta till Märkesgruppen och Magistermärkena.

    Förkunskaper: Kunna simma minst 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m är i ryggläge. Ett intresse för fortsatt simträning.

    Mål: Kandidaten, teknikplakett brons och silver samt klara av att simma 1km i sträck.

    Märkesgruppen

    För de som redan kan simma. Under 3 veckor får deltagarna ta så många simmärken de vill och hinner fr.o.m. Järnmärket t.o.m. Guldmagistern, samt kilometermärken vid intresse och med vägledning från ledarna. Diverse tips inom teknik samt simningens ABC tillkommer för att stärka simningen och göra märkestagningen lättare.

    Förkunskaper: Kunna simma minst 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m är i ryggläge samt ett intresse för simmärken. För att kunna ta Magistermärken krävs att man kan simma 1 km i sträck och vi ser gärna att man har testat det någon gång under året innan simskolans start.

    Mål: De simmärken deltagarna är intresserade av samt Teknikplaketter för fortsatt simträning.

    Simningens ABC

    Andas, doppa, glida, hoppa, balansera, förflytta, rotera, flyta

    Betalning

    Medlemspris: 750 kronor per barn
    Pris för icke medlem: 1050 kronor per barn

    Självklart kan du bli medlem i samband med att du anmäler dig till simskolan och du betalar då givetvis det lägre priset.

    Betala den sammanlagda summan till:
    Swish: 123 238 71 32
    Bankgiro: 5608-2175
    Märk betalningen med barnets/barnens efternamn + antal barn. Ex: Andersson, 3 barn.

    BLI MEDLEM!

    Om du vill bli medlem betalar du medlemsavgiften innan du betalar för simskolan, och du betalar då självfallet det lägre priset! För att bli medlem swisha 250 kronor till nummer 123 653 58 43, eller sätt in beloppet på vårt bankgiro 5608-2175.

    OBSERVERA att du inte är anmäld förrän du har betalat. Anmälan är bindande – ingen återbetalning!